چگونه از رنگ خودرو محافظت کنیم؟

نگهداری از رنگ بدنه خودرو

کیلر آخرین لایه رنگ بدنه خودرو است که وظیفه نگهداری و حفاظت از بدنه خودرو  را بر عهده دارد. بدون وجود کیلر رنگ مقاومتی ندارد و اگر کیلر از بین برود دیگر لایه ای به عنوان محافظ بر روی بدنه خودرو وجود نخواهد داشت و آفتاب سوختگی و دیگر مشکلات برای خودرو زودتر از حالت عادی رخ میدهد. هربار که ماشینتان را کنار خیابان پارک می‌کنید رنگ ماشینتان بر اثر عوامل طبیعی مانند نور خورشید، باد و باران و هوا، تحت تاثیر واکنش شیمیایی قرار می‎گیرد. این مساله در خودروهایی که فاقد لایه شفاف هستند پر­­­­­‌‌اهمیت ­­­تر است و می‌تواند سطح رنگ را به مرور زمان اکسید و مات کند به طوری که اصلا متوجه آن نخواهید شد.

در هر حال ماشین در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد و اصلی‌ترین دلیل آسیب دیدگی رنگ ماشین است. شاید تصور بر این باشد که باید زمان زیادی طی شود تا نور خورشید صدمه خود را به رنگ بدنه ماشین بزند اما این زمان کوتاه‌تر از آن چیزیست که تصور میشود. بنابراین محافظت رنگ بدنه خودرو بسیار حائز اهمیت بوده و بی توجهی به آن میتواند باعث اکسید شدن رنگ خودرو شده و به مرور زمان صدمات جبران ناپذیر به رنگ خودرو وارد کند. واکس و پولیش باعث درخشش بیشتر رنگ خودرو شده و می‌توانند خط و خش روی بدنه را تا حدود زیادی از بین ببرند و باعث می‌شوند تا گرد و خاک کمتری روی خودرو بنشیند، که از مهم‌ترین مواردی است که باید برای حفاظت و نگهداری از خودرو در نظر داشت.

پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین روش شستن خودرو چیست؟ را مطالعه کنید.

عوامل از بین برنده رنگ بدنه خودرو:

عوامل گوناگونی روی اکسید شدن و تغییر رنگ بدنه خودرو تاثیر گذار هستند که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.

باران های  اسیدی:

قطره های باران که معمولا روی خودرو می‌مانند و به آنها بی توجهی میکنیم و خشک می‌شوند، اینها همان باقیمانده های باران اسیدی است .

شیره درختان و فضولات پرندگان:

پس از مدتی بعد از پاک کردن شیره درختان و فضولات پرندگان از بدنه خودرو متوجه میشوید که رنگ بدنه خودرو آسیب دیده است.

اکسید شدن:

اکسید شدن در خودروهایی که لایه شفاف ندارند پررنگ تر است و می‌تواند  در اثر واکنش های شیمیایی محیط اطراف به رنگ خودرو آسیب جدی بزند.

اشعه خورشید:

خودروهایی که دارای لایه شفاف هستند اکسید شدن در آنها به کندی پیش میرود. اما به هر حال اشعه خورشید به عنوان مهم ترین عامل در خراب شدن و از بین رفتن این لایه شفاف است.

 

مشاهده و خرید انواع شوینده خودرو کلیک کنید

 

واکس و پولیش نامناسب:

بعضی از واکس‌ها و پولیش‌ها استاندارد نبوده و دارای مواد نفتی هستند که می‌توانند به سطح رنگ آسیب بزنند. پس در انتخاب رنگ و پولیش دقت لازم را داشته باشید.

عوامل فیزیکی:

در انتخاب کارواش توجه بیشتری کنید. در بعضی کارواش ها از مواد شیمیایی و غیر استاندارد استفاده میکنند. بهتر است از کارواش‌ بخار برای نظافت و شستشوی خودرو استفاده کنید، نه از برس‌های دوار که باعث میشود اثر مارپیچی روی سطح لایه شفاف برجای بماند. بهتر است از دستمال‌های میکروفایبر بدون دوخت برای خشک کردن و نظافت خودرو استفاده کنید نه از دستمال‌هایی که مناسب این کار نیستند زیرا باعث ایجاد خط و خش روی لایه شفاف می‌شود.

مایع شست و شوی نامناسب:

بسیاری ماشینشان را با مایع ظرفشویی می‌شویند که باعث صدمه به رنگ بدنه می‌شود. درصورتیکه مایع ظرفشویی برای پاک کردن چربی و روغن ساخته شده است. این مواد واکس محافظ رنگ را از بین برده و باعث میشود رطوبت موجود در قطعات لاستیکی و پلاستیکی از بین ببرد.

 

نحوه واکس زدن خودرو

راه کارهای نگهداری از رنگ بدنه خودرو:

برای نگهداری از رنگ بدنه خودرو در برابر انواع آلودگی ها و در نهایت اکسید شدن راهکارهای موثر زیر را حتما رعایت کنید.

تهیه چادر ماشین:

اگر به نگهداری از رنگ بدنه ماشین خود اهمیت میدهید باید از چادر ماشین برای محافظت از رنگ خودرو استفاده کنید. بخصوص برای مواقعی که ماشین‌تان در فضای باز و زیر نور خورشید پارک می‌کنید. اما در هر حال باید ماشین را از قرار گرفتن در معرض گرد و خاک دور نگه دارید.

شستن ماشین:

بدنه ماشین را به خوبی بشویید و یا کارواش ببرید، منتظر نباشید که ماشین کثیف و آلوده شده باشد. بهتر است زمان مشخصی برای شستشوی ماشین داشته باشید. خودرو باید از هرگونه آلودگی که روی بدنه آن باقی مانده تمیز شود. این آلودگی ها فقط شامل گرد و خاک نمی‌شوند و آلودگی‌های دیگری را در خود دارد همانند چربی، اثر انگشت، برخورد حشرات ریز به بدنه ماشین و بسیاری موارد دیگر که شاید به چشم دیده نشوند.

ترمیم رنگ بدنه خودرو:

روی بدنه ماشینتان دنبال آسیب دیدگی رنگ یا خط و خش بگردید. اگر این آسیب کم باشد می‌توانید با مواد ترکیبی آن را ترمیم  کنید تا به مرور زمان بیشتر نشود.

از محافظ رنگ استفاده کنید:

بعد از اتمام مواردی که گفته شد میتوان از ماده‌ای به نام محافظ استفاده کرد. این ماده می‌تواند از رنگ بدنه ماشین برای ماه‌ها محافظت کند و اشعه خورشید را هنگامی که به بدنه ماشین می‌تابد را به خوبی منعکس کند. این کار باعث می‌شود دیرتر بدنه ماشین رنگ پریده شود هر چند با رعایت نکاتی که گفته شد تا حدود زیادی می‌توانید از رنگ پریدگی بدنه ماشین جلوگیری کنید. سرامیک کردن بدنه خودرو یکی موثرترین راههای محافظت از بدنه خودرو است. همینطور میتوانید روی خودرو کاور بیرنگ بدنه خودرو بچسبانید که جلوه خاصی به خودرو خواهد داد.

 

مزایای استفاده از واکس بدنه خودرو:

  • واکس خودرو از موادی تشکیل شده است که داخل سوراخ‌های میکروسکوپی بدنه خودرو نشسته و آنها را پر می‌کند و باعث صاف و صیقلی شدن بدنه خودرو می‌شود.
  • از رنگ خودرو در برابر اشعه خورشید محافظت کرده و مانع از کم رنگ شدن و یا تغییر رنگ بدنه می‌شود.
  • واکس خودرو با پوشاندن سوراخ‌های میکروسکوپی بدنه از ورود هوا و رطوبت به داخل آنها جلوگیری کرده و مانع از زنگ زدگی و خوردگی بدنه خودرو می‌شود.
  • باعث درخشندگی بیشتر رنگ خودرو شده و نظافت آن را به دلیل خاصیت آب گریزی ساده‌تر می‌کند.

 

نحوه واکس زدن ماشین:

  • در شروع برای واکس زدن خودرو  باید خودرو خوب شسته شود و خشک شود.
  • مقداری از واکس را بر روی بدنه خودرو بمالید سپس با استفاده از اسفنج آن را بر روی بدنه خودرو پخش کنید. هر بخش از بدنه خودرو که تمام شد سراغ بخش بعدی بروید. اگر واکس زدن کاپوت ماشین را شروع کردید اول کاپوت را به خوبی واکس بزنید  سپس به سراغ بخش های دیگر بروید.
  • چند دقیقه پس از واکس زدن با یک پارچه تمیز یا پنبه شروع به پاک کردن آن بخش کنید. مدت زمانی که باید طی شود  تا واکس را پاک کنید بستگی به دمای محیط هم دارد، معمولا در تابستان این زمان کمتر است. هر چقدر که واکس خودرو بیشتر در مجاورت هوا قرار گیرد پاک کردن آن هم سخت تر میشود.
  • بعد از تمام شدن واکس زدن خودرو کل بدنه را یک بار دیگر با دستمال مناسب پاک کنید تا واکس خشک شده باقی نماند. بعد از واکس زدن نباید ماشین شسته شود. می توانید بعد از یک روز  ماشین را بشویید تا چربی های باقی مانده به خوبی پاک شوند

نحوه پولیش کردن ماشین با دستگاه

مشاهده و خرید انواع شوینده خودرو کلیک کنید

 

مزایای پولیش کردن:

پولیش خودرو از موادی سمباده مانند تشکیل شده است که باعث میشود تا یک لایه بسیار نازک رنگ از روی سطح بدنه خودرو برداشته شود. به همین دلیل پولیش بدنه خودرو باعث از بین رفتن خط و خش های سطحی خودرو شده و باعث درخشش و جلوه‌گر شدن رنگ خودرو میشود. علاوه بر آن پولیش به دلیل صیقلی کردن بدنه خودرو مانع از نشستن گرد و غبار بر روی خودرو میشود. درصورتیکه که عمق خط روی بدنه زیاد باشد، پولیش کاری باعث کمتر شدن عمق آن میشود. بسته به هدف پولیش کاری، باید از مواد و روش مناسب پولیش کاری استفاده کرد تا به رنگ خودرو آسیب نرسد. دو روش پولیش دستی و پولیش با دستگاه یا همان پولیش ماشینی وجود دارد که در ادامه به توضیح هر کدام میپردازیم.

روش های پولیش کاری بدنه خودرو:

پولیش کردن خودرو به دو روش پولیش دستی و پولیش ماشینی انجام میشود. هریک از این روش ها نسبت به هم مزیتی ندارند زیرا هر یک از این دو روش کاربردهای خاص خود را دارند. در واقع باید با توجه به شرایط خودرو روش پولیش کردن را انتخاب کرد. زمانی که قسمتی از بدنه‌ خودرو تو رفتگی داشته باشد استفاده از روش پولیش ماشینی کارایی ندارد بلکه در این مورد روش پولیش دستی بهتر و کاربردی‌تر است. از موارد دیگر که باعث نیاز به پولیش کاری ماشین میشود  خط و خش های بر روی بدنه‌ خودرو است  که عمق خط و خش ها میتواند نوع پولیش را مشخص کند.

مراحل پولیش زدن دستی خودرو:

  • خودرو را به خوبی بشویید و خشک کنید. شستن خودرو قبل از پولیش کردن الزامی است. در صورتی که بر روی بدنه‌ خودرو  ماده ای اضافی و کثیفی وجود داشته باشد ممکن است با پولیش کردن روی بدنه خط و خش بیفتد.
  • مساله ای که در پولیش کردن خودرو حائز اهمیت است انتخاب درست نوع پولیش است. پولیش ها با توجه به کاربردشان شدت زبری و نرمی متفاوتی دارند. پولیش چیزی به رنگ و سطح بدنه خودروی شما اضافه نمیکند بلکه لایه ای نازک از سطح را حذف میکند. یک پولیش همانطور که میتواند خودروی شما را زیبا کند در صورت انتخاب و استفاده نادرست میتواند به خودروی شما آسیب برساند.
  • درهنگام پولیش کاری سطح بدنه خودرو نباید داغ باشد و به دور از نور مستقیم خورشید باشد. داغ بودن بدنه خودرو و یا سرد بودن بیش از حد باعث ماسیده شدن پولیش روی بدنه خواهد شد و کار را سخت میکند.
  • مقداری از پولیش را روی قسمتی از بدنه بزنید و سپس با استفاده از یک دستمال پولیش را با کمی فشار در سطح بدنه بمالید. همه خراشها با پولیش قابل ترمیم نمیباشند در صورتی که عمق آنها بیشتر از ضخامت لایه بیرونی باشد ممکن است با استفاده از پولیش بتوان خراش های ایجاد شده را کوچکتر کرد.
  • پس از اتمام کار سطح پولیش شده را با یک پارچه یا حوله نرم خشک و تمیز کنید.

چگونه ماشین خود را واکس و پولیش کنیم

مراحل پولیش زدن با دستگاه:

  • در روش پولیش ماشینی هم در ابتدا باید ماشین شسته و خشک شود. روش صحیح شستشوی ماشین را حتما مطالعه کنید
  • یک پد پولیش نرم را کمی مرطوب کنید و نیازی به خیس‌کردن کامل پد نیست مقداری رطوبت کافی است.
  • پد را روی دستگاه پولیش گذاشته و مواد لازم برای پولیش کردن را روی پد بزنید. همان‌طور که در بالا نیز گفته شد باید از پولیشی که برای بدنه‌ خودروی شما مناسب‌ تر است استفاده کنید.
  • دستگاه را به بدنه خودرو نزدیک کنید. دستگاه را در دور آرام  بگذارید و بر روی قسمت موردنظر قرار دهید. به دستگاه فشار وارد نکنید زیرا فشار زیاد بر دستگاه باعث از بین رفتن رنگ خودرو می‌شود.
  • دستگاه را همانند پولیش دستی حرکت دهید تا زمانی که خط‌ و‌خش‌های موردنظر از بین نرفته دستگاه را از بدنه جدا نکنید. در بخش‌هایی از بدنه خودرو که حساسیت بیشتری دارند کمتر فشار وارد کنید.
  • در آخر با دستمال مناسب بدنه خودرو را تمیز کنید.

 

جمع بندی:

نظافت خودرو و نگهداری از رنگ بدنه خودرو برای ایجاد حس خوب و درخشش بیشتر اتومبیل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است . برای نظافت هر قسمت از خودرو، تمیز کننده اختصاصی آن تولید شده است که ترکیبات شیمیایی آن باعث دوام و طول عمر آن قسمت میشود. بنابراین برای بیشتر شدن عمر مفید خودرو از مواد شوینده مناسب برای هر قسمت استفاده کنید. واکس زدن خودرو به دلیل ایجاد یک لایه محافظ، از رنگ و بدنه خودرو در برابر خوردگی و رنگ پریدگی محافظت کرده و شستشوی آن را راحت تر و سریع تر میکند. پولیش کردن خودرو باعث بهتر شدن ظاهر خودرو میشود ولی باید در انتخاب مواد پولیش و روش پولیش کاری دقت زیادی کرد تا به رنگ خودرو آسیب نرسد. بنابراین بهتر است تا برای واکس و پولیش خودرو از متخصص آن کمک بگیرید.

دانلود pdf مقاله

برای مشاهده لیست قیمت انواع شوینده خودرو کلیک کنید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *