نماد سایت سامیا پارت

سنسورهای دنده عقب و دوربین های دنده عقب چیست؟

سنسور دنده عقب چیست

انواع مختلف سنسور دنده عقب سنسور التراسونیک و سنسور مغناطیسی

سنسور دنده عقب حسگرهایی هستند که بر روی خودرو ها نصب میشوند تا راننده را از وجود موانع در مواقع نیاز مانند پارک کردن خودرو، مطلع سازند. تعداد سنسورهای دنده عقب نصب شده برای خودروهای مختلف متفاوت است. در خودروهای ارزان تر 2 عدد، در خودروهای گران تر 4 عدد و در خودروهای لوکس 6 عدد تعبیه شده است. این سنسورها بر روی  یا داخل سپر عقب خودرو نصب میشوند. هر چه تعداد این سنسورها بیشتر باشد حسگر میتواند از جهات مختلف موانع را تشخیص داده و دید بهتری به راننده بدهد.

مقاله انواع سنسورها در خودرو میتواند برایتان مفید باشد.

سنسور دنده عقب چگونه کار میکند؟

به محض اینکه خودرو در حالت دنده عقب قرار می گیرد، حسگرهای سنسور دنده عقب فعال می شوند. با شروع حرکت به سمت عقب  سنسورها با استفاده از فرکانس و یا امواج موانع را شناسایی میکنند.  با نزدیک شدن به مانع سنسور با صدای آلارم هشدار میدهند. هرچه صدا و شدت بوق بیشتر باشد یعنی فاصله با مانع کمتر شده است . حسگرهای دنده عقب در دو مدل با صفحه نمایشگر و بدون صفحه نمایشگر وجود دارند. در مدل بدون صفحه نمایش سنسور با نزدیک شدن به مانع  با صدای آلارم به راننده هشدار میدهد.  در مدل با صفحه نمایشگر علاوه بر داشتن صدا، امکان نمایش تصویر پشت خودرو نیز وجود دارد که این نوع سنسور نسبت به مدل قبلی گران قیمت تر است.

انواع سنسور دنده عقب:

دو نوع سنسور  دنده عقب آلتراسونیک و  الکترومغناطیسی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم

سنسور آلتراسونیک:

سنسور آلتراسونیک با انتشار فرکانس بالای صوتی کار میکند. این سنسور با ارسال امواج صوتی بالای 20khz که توسط گوش انسان قابل شنیدن نیست موانع را تشخیص میدهد.  این سنسور صدا را توسط فرستنده ارسال کرده و از انعکاس آن که توسط گیرنده های این سنسور دریافت میشود فاصله خود تا اجسام اطراف خود را تشخیص میدهد. مدت زمان رفت و برگشت صوت توسط پردازنده محاسبه شده و از این طریق فاصله خودرو با مانع تشخیص داده میشود و نتیجه آن توسط آلارم یا از طریق LED به راننده اطلاع داده میشود.

مزایا سنسور آلتراسونیک:

معایب سنسور آلتراسونیک:

سنسور الکترمغناطیسی:

از این سنسور چند شرکت بزرگ و حرفه ای در صنعت خودرو سازی استفاده میکنند و قابلیت حرفه ای تری نسبت به سنسور آلتراسونیک دارد . این سنسور نیازی به سوراخ کردن سپر و دریل کاری ندارد. با این سنسور فضای بیشتری برای راننده قابل کنترل است. در این سنسور  سیم پیچ های داخلی یک میدان مغناطیسی  اطراف سپر عقب ایجاد میکنند  و زمانی که خودرو به جسمی نزدیک میشود تغییراتی در آن میدان مغناطیسی ایجاد میشود. این تغییرات به صورت ولتاژ و یا جریان به پردازنده فرستاده میشود و سیستم این تغییرات را به عنوان هشدار به راننده اطلاع میدهد .

مزایا سنسور الکترومغناطیسی:

معایب سنسور الکترومغناطیسی:

آموزش نصب سنسور دنده عقب

 

 

دوربین دنده عقب

دوربین دنده عقب مانند سنسور برای پارک کردن و دیدن موانع در رانندگی استفاده میشود، در برخی از خودرو‌ها یک آپشن محسوب میشود و بعضی خودروها  به آن مجهزند. از موارد مهم این دوربین ها زاویه  دید آن هاست که معمولا بین ۱۸۰ تا ۳۶۰ درجه است. زاویه دید دوربین به نوع دوربین و محل نصب آن بستگی دارد. هر چه دوربین زاویه دید وسیع تری داشته باشد جزییات بیشتری را میتوان در نمایشگر دید. کاربرد دیگر این دوربین ها  فیملبرداری است. زمانی که دنده را در حالت عقب قرار میدهیم دوربین روشن می‌شود و تصاویر عقب خودرو بر روی نمایشگر نمایش داده میشود.

هنگام انتخاب دوربین به قابلیت دید در شب آن باید توجه کرد چون برخی از دوربین‌ها این قابلیت مهم را ندارند. موارد مهم در انتخاب این دوربین های عبارتند از میدان دید، وجود دید در شب و محافظت در برابر ضربه. در حالت کلی احتمال بروز برخورد و تصادف در خودرو های مجهز به دوربین عقب به مراتب کمتر از خودرو‌های مجهز به سنسور دنده عقب است.

 

مشاهده و خرید انواع سنسور دوربین دنده عقب

دوربین عقب بهتر است یا سنسور دنده عقب:

دانلود pdf مقاله

برای مشاهده لیست قیمت انواع سنسور دنده عقب کلیک کنید 

خروج از نسخه موبایل