پمپ بنزین خودرو چگونه کار میکند؟

پمپ بنزین چگونه کار میکند؟

در باک خودرو وسیله ای به نام پمپ بنزین وجود دارد که بنزین مسیر بین باک و موتور را به کمک این قطعه طی می‌کند و به موتور می‌رسد. پمپ بنزین در واقع نقش سوخت رسانی به موتور و در نتیجه کمک به احتراق است. علت قرار گرفتن پمپ بنزین در باک خودرو این است که بنزین بتواند به خنک کردن این قطعه کمک نماید، همچنین صدای کار کردن آن تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. البته پمپ بنزین همیشه درون باک خودرو نیست بعضی از آنها روی بلوک سیلندر یا در مسیر بنزین تعبیه میشوند. فشار استانداری که پمپ به بنزین وارد می‌کند بین ۴ تا ۶ بار است، اگر این فشار کمتر از این مقدار باشد بنزین به خوبی به محفظه احتراق نمی رسد و موتور به خوبی کار نخواهد کرد، فشار بیشتر از این مقدار هم باعث صدمه به قطعات دیگر می شود.

مهمترین وظیفه‌ی پمپ بنزین فیلتر کردن سوخت، ایجاد فشار در جریان سوخت و ارسال سوخت است. هنگامی که پمپ بنزین سالم است خودرو نرم کار می کند اما اگر نتواند درست کار خود را انجام دهد خودرو نمیتواند حرکت کند و یا در حرکت کردن مشکلاتی خواهد داشت.

 

انواع پمپ بنزین:

در بعضی خودروها ممکن است از دو پمپ بنزین استفاده شود، یکی جهت ارسال سوخت و یکی برای ایجاد فشار و فیلتر کردن استفاده میشود؛ اما به طور کلی پمپ‌های بنزین به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • پمپ‌های مکانیکی
  • پمپ‌های الکتریکی

از پمپ های مکانیکی در خودروهای کاربراتوری و از پمپ های الکتریکی در خودروهای انژکتوری استفاده میشود. نمی‌توان از یک پمپ مکانیکی در خودروی انژکتوری استفاده کرد و همین طور بالعکس. پمپ‌های مکانیکی در صنعت خودروسازی به ندرت استفاده میشوند.

 

مزایای پمپ‌ بنزین های الکتریکی

پمپ های الکتریکی با وجود مزیت‌هایی که نسبت به پمپ‌های مکانیکی دارند اما یک عیب بزرگ هم دارند و آن سوختن ناگهانی آن‌ها می باشد که راهکاری هم ندارد.

  •  خنک بودن همیشگی‌ آنها
  • گذشتن سوخت از چند فیلتر
  •  دسترسی آسان و عیب‌یابی راحت
  •  تامین جریان پرفشار از سوخت
  • کوچک بودن اندازه آنها که قابلیت نصب در هر مکانی را می‌دهد
  • روبرو نشدن با مشکل قفل گازی
  • ایمنی بیشتر به دلیل داشتن سیستم ایمنی قطع سوخت

پمپ بنزین

مشاهده و خرید انواع پمپ بنزین کلیک کنید

علائم خرابی پمپ بنزین:

پمپ بنزین مانند سایر قطعات دیگر ممکن است خراب شود. این خرابی می تواند علت های مختلفی داشته باشد که یکی از این علت ها فرسودگی آن است. به دلیل حلال بودن بنزین احتمال فرسودگی آن بیشتر می شود و معمولا پمپ بنزین هایی که زیاد استفاده میشوند خوردگی بیشتری پیدا میکنند؛ علائم خرابی پمپ بنزین می تواند از موارد زیر باشد:

افزایش دمای موتور

بنزین یکی از عواملی می باشد که موتور را خنک میکند. اما زمانی که پمپ بنزین خراب باشد مقدار سوختی که وارد موتور میشود کافی نمی باشد و برای همین خودرو شروع به داغ شدن می کند.

ایجاد صدا در پمپ بنزین

زمانی که خودرو روشن میشود از عقب خودرو صدای پمپ بنزین به گوش می رسد، اما اگر صدا قطع نشود و صدای غیرمعمول پیدا کند میتواند معنی از کار افتادن پمپ بنزین باشد.

کاهش سرعت و یا شتاب خودرو

اگر پمپ بنزین خراب شود نمیتواند سوخت را به درستی به موتور برساند، سرعت خودرو کاهش پیدا میکند و شتاب خود را از دست می دهد و یا بالعکس به صورت ناگهانی زمانی که خودرو در حرکت است مقدار زیادی بنزین را به موتور می‌فرستد و اتومبیل شتاب می‌گیرد.

روشن نشدن اتومبیل

با هر استارتی پمپ بنزین شروع به کار می کند، اگر استارت زدید و خودرو به سختی روشن شد می تواند یکی از علت های خرابی پمپ بنزین باشد. در صورت استارت زدن صدایی به گوشتان نرسید و اتومبیل روشن نشد پمپ بنزین را بررسی کنید.

ریپ زدن خودرو

وقتی سوخت به درستی به موتور نمی رسد اتومبیل مدام در حال ریپ زدن است و این از علائم خرابی پمپ بنزین می باشد. در صورت مواجه شدن با چنین مساله ای بهتر است پمپ سوخت را بررسی کنید.

مصرف سوخت زیاد اتومبیل

یکی از نشانه ها هم این است مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا میکند. اگر اتومبیل نسبت به گذشته مصرف سوختش بیشتر شده است اما بازدهی موتور کاهش یافته است می توان به خرابی پمپ بنزین شک کرد.

 

دلایل سوختن پمپ بنزین:
رانندگی با سوخت کم:

سوختن پمپ بنزین یکی از شایع ترین دلایلی است که پمپ از کار می افتد که رانندگی با سوخت کم یکی از اصلی ترین دلایل آن است. زمانی که سوخت کم است پمپ بنزین داغ میشود و درصد خراب شدنش بالا می رود. اگر مدت زیادی خودرویی که بنزین آن کم است روشن باشد ممکن است به دلیل عدم تماس درست پمپ بنزین با سوخت دستگاه داغ شود و از کار بیفتد. همچنین پمپ بنزین فیلتری دارد که رانندگی با بنزین کم باعث می شود این فیلتر بسیار سریع کثیف شود. زمانی که ذرات و ناخالصی های بنزین به کف باک می روند فیلتر به سرعت گرفته میشود. اگر پمپ بنزین بسوزد خودرو در هر حالتی خاموش خواهد شد و تا تعویض نشدن پمپ روشن نمی شود.

سوختن فیوز پمپ:

 از دلایل دیگر که باعث از کار افتادن پمپ بنزین میشود سوختن فیوز پمپ بنزین می باشد. فیوز پمپ معمولا در جعبه فیوز خودرو قرار گرفته و در صورتی که بسوزد پمپ بنزین از کار خواهد افتاد. پیشنهاد می شود قبل از اینکه بخواهید پمپ بنزین را تعویض کنید فیوز پمپ را چک کنید. در صورت خرابی فیوز اول آن را تعویض نمایید که هزینه ی پایین تری برایتان خواهد داشت.

بنزین نامرغوب:

یکی دیگر از دلایل دیگر که منجر به سوختن پمپ بنزین خودرو میشود استفاده از بنزین نامرغوب و یا سوخت دارای آلودگی می باشد. فرسودگی باک خودرو باعث میشود در طول زمان آلودگی در آن ایجاد شود. اگر سطح بنزین خودرو کمتر از میزان استاندارد باشد ممکن است پمپ بنزین این آلودگی های ته نشین شده را به سمت خود ببرد و فشار زیادی بر خود وارد کند که در نهایت باعث سوختن آن می شود.

آب در بنزین:

همچنین وجود آب در بنزین باعث زنگ زدن و گریپاژ شدن دیافراگم یا پره های پمپ می شود. همچنین بررسی صافی متصل به مغزی پمپ نیز مساله ای ضروری است. زیرا در صورت آشغال گرفتگی این صافی فشار زیادی به پمپ وارد میشود  و احتمال از کار افتادن آن ‌زیاد است.

 

برای مشاهده لیست قیمت انواع پمپ بنزین کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *