انژکتور خودرو چیست؟

انژکتورخودرو

سیستم انژكتور خودرو در واقع عملکردی مشابه کاربراتور را دارد که همان مخلوط کردن سوخت و هوا به نسبت لازم و تزریق آن به موتور است. ولی انژكتور خودرو این عمل را بسیار دقیق‌تر و مطلوب‌تر انجام می‌شود، ضمناً موجب پایین آمدن مصرف سوخت خودرو نیز می‌گردد. انژكتور خودرو در ورودی سیلندر قرار دارد و سوخت مورد نیاز را جهت احتراق به سیلندر میرساند.

 

انژكتور خودرو چیست؟

اصطلاح “انژکتور” مبهم است و شامل سیستم‌های مختلف متمایز با اصول عملکرد کاملاً متفاوت است. به طور معمول تنها مورد مشترک در تمام سیستم‌های انژکتور عدم وجود کاربراتور است.

به صورت ساده می توان گفت انژکتورهای خودرو دستگاه‌های بسیار ابتکاری هستند که به شما کمک می کنند تا موتور شما در زمان مناسب مقدار مناسب سوخت را بدست آورد. انژکتور یک سیستم الکترو مکانیکی (یک شیر مکانیکی که به صورت الکترونیکی کنترل می شود) در اتومبیل است که در تشکیل مخلوط هوا و سوخت نقش دارد. این اصطلاح به انژکتور سوختی که سوخت را تزریق می کند اشاره دارد (فقط یک قطعه) اما همچنین به یک سیستم تزریق سوخت نیز اشاره دارد.

ساده ترین سیستم تزریق سوخت انژکتوری شامل عناصر زیر است:

  • ECU
  • پمپ بنزین برقی
  • نازل
  • انواع سنسورها مانند : هوا، گاز و …
  • کنترل کننده فشار سوخت
  • انژکتور

نحوه کار انژکتورها

یک سیستم انژکتوری خودرو ایده آل می تواند دقیقاً مقدار مناسب سوخت را در تمام شرایط کارکرد موتور تأمین کند. این به طور معمول به معنی کنترل دقیق نسبت سوخت و هوا است. انژکتورهای سوخت با استفاده از سوپاپ های الکترونیکی با باز و بسته شدن چندین بار در ثانیه سوخت را به موتور می پاشند. آنها دارای یک نازل اتمیزان هستند که بنزین یا گازوئیل را به طور مساوی توزیع می‌کند تا از احتراق و بازده بهینه اطمینان حاصل کند. انژکتورها به عنوان جایگزینی برای سیستم کاربراتور قدیمی معرفی شدند، زیرا به موتورها کمک می‌کند تا با بازده سوخت بیشتری کار کنند.

انژکتورها حجم سوخت تحویلی به محفظه احتراق را کنترل می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که مقدار مناسب در زمان مناسب تزریق می‌شود.هنگامی که ECU انژکتور را فعال می‌کند سوخت تحت فشار از طریق نازل ها به داخل اتاق احتراق پاشیده می‌شود. از آنجا که نازل ها بسیار کوچک هستند، سوخت اتمی می‌شود و این باعث می شود تا با کارآیی بیشتری بسوزد.

یک پمپ ویژه سوخت را تحت فشار مخزن سوخت به محفظه موتور می فرستد، جایی که هنوز تحت فشار است به صورت جداگانه به هر سیلندر توزیع می شود. سوخت از طریق انژکتور به داخل منیفولد ورودی یا درگاه ورودی می‌پاشد. این کار دقیقاً مانند نازل پاششی یک شلنگ است و اطمینان حاصل می‌کند که سوخت به صورت غبار ریز خارج می شود. سوخت با هوای عبوری از منیفولد یا پورت مخلوط می شود و مخلوط سوخت و هوا وارد محفظه احتراق می شود.

سیستم سوخت انژکتوری طبق طرح زیر کار می کند:

یک سنسور هوا ورودی به موتور را ثبت می کند، از آن یک سیگنال به واحد کنترل می رود. علاوه بر این پارامتر اطلاعات دیگری از دستگاه های دیگر دریافت می کند. چرخه با ارسال یک سیگنال برای باز کردن سوزن نازل انژکتور پایان می یابد. نازل انژکتور مانند نازل یک اسپری کار می کند که اطمینان حاصل می کند سوخت مانند یک غبار ریز خارج می شود. در اینجا سوخت با هوایی که از درگاه ورودی یا منیفولد عبور می کند مخلوط می شود و پس از آن مخلوط سوخت و هوا وارد محفظه احتراق می شود.

مشاهده و خرید انواع انژکتور خودرو

انواع انژکتور

 انژکتورهای سوخت برای موتورهای بنزینی و دیزلی متفاوت است. در حالی که انژکتورهای سوخت موتورهای بنزینی از مکانیسم غیرمستقیم پاشش سوخت استفاده می‌کنند، موتورهای دیزلی بیشتر از مکانیزم مستقیم استفاده می‌کنند. اما این فقط در مورد مکانیزمی است که برای اسپری استفاده می شود و هیچ ارتباطی با عملکرد انژکتورهای سوخت ندارد.

مستقیم : روشی که در آن برخی موتورها طراحی می‌شوند سوخت را باید مستقیماً به محفظه احتراق موتور پاشید، هر سیلندر از قبل با هوای فشرده پر شده است. وقتی سوخت اتمی به هر سیلندر تزریق می‌شود خود به خود مشتعل می‌شود.

غیرمستقیم: خودروهایی که با بنزین کار می کنند دارای سیستم تزریق سوخت غیر مستقیم هستند. سوخت تحت فشار از مخزن سوخت اتومبیل به قسمت موتور منتقل می شود. انژکتور با هر نوع سوختی کار می‌کند و به لطف آن در موتورهای دیزلی، بنزینی و گازی استفاده می شود.

 

تفاوت انژکتور و کاربراتور

بسیاری از افراد سیستم انژکتوری و کاربراتور را اشتباه می‌گیرند. گرچه این اصل از نظر بنیادی مشابه است اما تفاوت عمده‌ در سوخت تحویل داده شده به موتور وجود دارد. در دنیای خودرو‌ها دو سیستم سوخت در موتورهای احتراق داخلی (ساده) وجود دارد. در آخرین نسل از وسایل نقلیه اکثر خودروسازان از انژکتور استفاده می کنند.

تفاوت اصلی بین کاربراتور و انژکتور این است که انژکتور باعث تمیزه شدن سوخت میشود. در حالی که کاربراتور متکی به مکش ایجاد شده توسط هوای ورودی گرفته از طریق لوله است تا سوخت را به جریان هوا بکشد.موتورهای انژکتوری در اتومبیل‌ها به خوبی مجهز هستند. در مقایسه با پیشرانه‌های کاربراتی قدرتمند و کارآمد باشند. همچنین ثابت شده است که مقرون به صرفه تر هستند و میزان انتشار گاز های سمی آن‌ها کمتر است.

آیا انژکتور نیاز به تمیز کردن دارد؟

از آنجا که یک سیستم بهم پیوسته است که فیلتر، پمپ بنزین و انژکتورهای سوخت را بهم متصل می کند ممکن است قطعات انژکتور سوخت با آلودگی مسدود شود. هنگامی که سیستم سوخت شما مسدود شود، می‌تواند به سایر قطعات موتور آسیب برساند و می‌تواند عملکرد کلی اتومبیل، مصرف سوخت آن و خاموش شدن کامل موتور را افزایش دهد. بهترین کار این است که هر از چند گاهی به طور منظم انژکتور خودرو خود را تمیز کنید.

برای مشاهده لیست قیمت انواع انژکتور کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *